Окупанти втратили в Україні щонайменше половину своїх десантників – британська розвідка

Читать на русском
Рф втратила мінімум половину бійців десантних військ, яких у 2022 році кинули на війну проти України.
Getty Image

Рф втратила мінімум половину бійців десантних військ, яких у 2022 році кинули на війну проти України.

Про це повідомляє британська розвідка.

Відзначимо, що під час святкування Дня Повітряно-десантних військ рф 2 серпня сталося несанкціоноване розголошення даних про масштабні втрати росії у війні проти України. Тоді у зверненні головнокомандувач десантних військ рф генерал-полковник Михайло Теплінський повідомив, що 8500 десантників отримали поранення та згодом повернулися в стрій або взагалі відмовилися залишити лінію фронту.

Розвідники відзначають, що толі це відео швидко видалили з офіційних каналів оборонного відомства окупантів. Проте Теплінський так не і сказав, скільки російських десантників було вбито чи серйозно поранено під час бойових дій.

Як стверджують британці, дані Теплінського підтверджують оцінку, що принаймні 50% з 30 тисяч десантників, які були направлені в Україну у 2022 році, були вбиті або поранені. Йдеться про щонайменше 15 тисяч військових.

До слова, минулої доби, 5 серпня, українські воїни знищили ще 590 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення рф втратила близько 249 700 своїх бійців.

Також повідомляли, що працівники поліції зібрали інформацію та ідентифікували понад 60 тисяч російських окупантів, які загинули на війні на території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: