Силовики проводять обшуки у колишнього «регіонала»: що відомо

Читать на русском
СБУ та ДБР проводять обшуки у колишнього депутата від Партії регіонів Володимира Макеєнка. Його підозрюють у відмиванні понад 500 млн. грн.
фото СБУ

СБУ та ДБР проводять обшуки у колишнього народного депутата від проросійської та забороненої в Україні «Партії регіонів» у справі про відмивання понад 500 млн. гривень. Також перевіряється інформація про ухилення депутата від сплати мільйонних податків.

Про це повідомили пресслужби СБУ та Офісу генпрокурора у середу, 9 серпня.

Нардепа Гунька викрили «на гарячому»Антикорупційні органи правопорядку викрили на корупційних діях чинного члена парламенту від пропрезидентської фракції.

Повідомляється, що йдеться про колишнього заступника голови фракції Партії регіонів. Ряд ЗМІ написали про те, що йдеться про Володимира Макеєнка, який був нардепом I, III-VII скликань Верховної ради.

«Слідчі дії відбуваються у приміщеннях керівників підконтрольних екс-нардепу компаній, у тому числі з реєстрацією в офшорних юрисдикціях. За наявними даними, саме через ці комерційні структури колишній народний депутат міг проводити угоди щодо легалізації «неофіційних» доходів», – йдеться у повідомленні.

Також силовики перевіряють інформацію про ухилення екс-нардепа від сплати податків протягом 2011-2014 років у розмірі понад 63 млн. гривень.

Відкрито кримінальне провадження за двома статтями ККУ:

  • легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч.3 ст.209);

  • ухилення від сплати податків, зборів (ч. 3 ст. 212).

Санкція статей – до 12 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ДБР спільно із СБУ провели обшуки у народного депутата Олександра Дубінського, який під час війни виїхав за кордон нібито під приводом супроводу батька на лікування. Сьогодні Дубінському повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: