ВАКС продовжив домашній арешт експосадовця «Укрспирту»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу у виді домашнього арешту.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 30 серпня строк тримання під цілодобовим домашнім арештом колишнього начальника відділу матеріально-технічного забезпечення державного підприємства «Укрспирт» Володимира Ручку.

Таке рішення 28 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Ручці запобіжний захід у вигляді 5 млн грн застави. Ці кошти за підозрюваного ніхто не вніс і тому детектив НАБУ просив заарештувати підозрюваного, але його відправили під цілодобовий домашній арешт. Прокурор САП просив продовжити строк запобіжного заходу.

«Задовольнити клопотання. Продовжити до 30 серпня 2023 року підозрюваному (Володимиру Ручці – ред.) строк тримання під домашнім арештом, із забороною залишати житло цілодобово», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру сімом особам у заволодінні понад 55 млн грн держпідприємства «Укрспирт». За даними слідства, у 2017-2020 роки ДП «Укрспирт» оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тис. тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону, підприємці забезпечили участь технічних учасників. Державному підприємству «Укрспирт» завдано збитків на суму понад 55 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: