ВАКС визначив заставу колишньому начальнику відділу «Укрспирту»

Читать на русском
Антикорупційний суд визначив запобіжний захід у справі про збитки держпідприємства ще одному підозрюваному, який працював на ДП.

Вищий антикорупційний суд визначив 5 млн грн застави колишньому начальнику відділу матеріально-технічного забезпечення державного підприємства «Укрспирт» Володимиру Ручці, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні понад 55 млн грн держпідприємства.

Таке рішення 13 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У документі не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Володимира Ручку.

«Задовольнити клопотання частково. Застосувати до підозрюваного (Володимира Ручки – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 000 000 грн», – ідеться в рішенні.

Також на нього поклали низку обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Бар Жмеринський район Вінницької області без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування із підозрюваними та свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Строк дії обов'язків – до 13 серпня 2023 року.

Раніше Вищий антикорупційний суд узяв під варту ще двох фігурантів цієї справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру сімом особам у заволодінні понад 55 млн грн держпідприємства «Укрспирт». За даними слідства, у 2017-2020 роки ДП «Укрспирт» оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тис. тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону, підприємці забезпечили участь технічних учасників. Державному підприємству «Укрспирт» завдано збитків на суму понад 55 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: