Апеляція ВАКС зменшила заставу колишньої менеджерки «Укрспирту»

Читать на русском
Апеляційна інстанція вирішила зменшити розмір застави, визначеної колишній менеджерці держпідприємства як запобіжний захід.
фото: fbc.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила застави колишній провідній менеджерці відділу матеріально-технічного забезпечення комерційного управління державного підприємства «Укрспирт» Юлії Огороднік.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

У суді не вказують прізвище підозрюваної, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Огороднік.

Як відомо, антикорупційний суд відпустив Огороднік під 1,34 млн грн застави. Також на неї поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Бар Барського району Вінницької області без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування із підозрюваними та свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Не погодившись з рішенням, сторона захисту подала скаргу.

«13 липня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 8 червня 2023 року про обрання колишній менеджерці одного з відділів ДП «Укрспирт» запобіжний захід у виді 1,34 млн грн застави. За результатами розгляду колегії суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, зменшивши розмір застави підозрюваній до 805 200 грн», – інформує АП ВАКС.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру сімом особам у заволодінні понад 55 млн грн держпідприємства «Укрспирт». За даними слідства, у 2017-2020 роки ДП «Укрспирт» оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тис. тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону, підприємці забезпечили участь технічних учасників. Державному підприємству «Укрспирт» завдано збитків на суму понад 55 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: