Не вніс заставу: експосадовця «Укрспирту» відправили під домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про зміну запобіжного заходу у кримінальному провадженні.

Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт колишнього начальника відділу матеріально-технічного забезпечення державного підприємства «Укрспирт» Володимира Ручку. За нього не внесли заставу.

Таке рішення 18 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Ручці запобіжний захід у вигляді 5 млн грн застави. Ці кошти за підозрюваного ніхто не вніс і тому детектив НАБУ просив заарештувати Ручку. Суд підтримав клопотання частково.

«Клопотання детектива НАБУ - задовольнити частково. Змінити застосований ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 13 червня 2023 року до підозрюваного (Володимира Ручки – ред.) запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5 000 000 грн на запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на строк до 30 липня 2023 року, в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Також на підозрюваного поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у повідомленні про підозру, зокрема із підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру сімом особам у заволодінні понад 55 млн грн держпідприємства «Укрспирт». За даними слідства, у 2017-2020 роки ДП «Укрспирт» оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тис. тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону, підприємці забезпечили участь технічних учасників. Державному підприємству «Укрспирт» завдано збитків на суму понад 55 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: