Росіянам-добровольцям буде відмовлено у наданні громадянства України – Кабмін

Читать на русском
Уряд пропонує відмовляти  російським добровольцям у громадянстві України. У Верховній Раді вже зареєстровано новий законопроєкт.
Слово і діло

Кабінет мінінстрів пропонує внести зміни щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які беруть участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України. У Верховній Раді вже зареєстровано відповідний законопроєкт.

Про це представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук повідомив у Телеграмі.

Які країни дозволяють мати подвійне громадянство, а які його не визнаютьУ 130 країнах світу дозволено подвійне громадянство. Ще 58 держав, серед яких Україна, його не визнають. Більше – на інфографіці.

Згідно з його словами, у законопроєкті №9585 пропонується припинити розгляд та прийняття заяв про набуття громадянства України від громадян країни-агресора до спливу одного року з дня припинення або скасування воєнного стану.

Як додав Мельничук, таким чином росіянам-добровольцям буде відмовлено у наданні громадянства України. Але буде враховано і ряд винятків.

Також Кабмін хоче зобов'язати громадян рф та громадян Білорусі, які набули громадянство України відповідно до закону «Про громадянство України» і подали зобов’язання припинити іноземне громадянство, подати документ про припинення іноземного громадянства протягом року з дня припинення чи скасування воєнного стану, якщо строк виконання такого зобов’язання вже сплив.

Крім того, особи, які проходять військову службу за контрактом у ЗСУ, та отримали громадянство України, будуть зобов'язані скласти іспити з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою протягом двох років з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект про множинне громадянство. Докладніше про ініціативу – на інфографіці «Слово і діло».

Також ми писали, кого Зеленський за час свого президентства позбавив громадянства України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: