У суботу було зафіксовано найбільше споживання електрики за всі вихідні літа – Укренерго

Читать на русском
5 серпня зафіксували максимум споживання електроенергії за усі вихідні літа. Для енергосистеми це потужність понад 5 теплових енергоблоків, які мають додатково увімкнутися.
informator.ua

У суботу, 5 серпня, було зафіксовано максимум споживання електроенергії за всі вихідні літа. Порівняно з попередніми вихідними, споживання зросло на 10,7%.

Це дані Укренерго.

Українців закликали не поспішати позбавлятися генераторівНіхто не може знати наперед, чи повторяться блекаути через атаки росіян навесні та взимку 2023 року.

«Для енергосистеми це потужність понад 5 теплових енергоблоків, які мали додатково включитися. Крім цього, максимум споживання був на 1,5% вищий, ніж у робочий день п’ятниці, що нетипово для вихідних. Причина – аномальна спека та активне використання кондиціонерів. Таке високе споживання - суттєве навантаження на енергосистему, оскільки через масштабні ремонти на багатьох електростанціях можливість залучати додаткові потужності суттєво обмежена», – повідомили у компанії.

В Укренерго також розповіли, що 4 серпня вийшов із планового ремонту один атомний енергоблок, але наступного дня у ремонт пішов інший аналогічний за потужністю.

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини протягом усього дня, а також періодично із Молдови.

Через бойові дії загалом знеструмленими залишаються 451 населений пункт, через негоду – 276.

Нагадаємо, що серпень буде найскладнішим для енергосистеми України, в Укренерго назвали причину.

Раніше, 19 липня, в енергосистемі України вже було зафіксовано літній рекорд споживання.

Влада вже зараз готується до холодів та непростої зими. Як розповів прем'єр-міністр, до грудня в енергосистему планують додати 2,9 ГВт потужності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: