В Україні знову підскочив рівень споживання електроенергії

Читать на русском
Споживання електрики зростало протягом усього тижня разом із підвищенням температури повітря. Найвищим воно було увечері 3 серпня.
фото з відкритих джерел

В Україні пік споживання електроенергії за вчора виріс на 4%. Причиною стала спека, яка лише посилиться найближчими днями.

Про це повідомило Укренерго у п'ятницю, 4 серпня.

Серпень буде складним для енергосистеми: Укренерго назвало причинуВ енергосистемі України у серпні передбачаються дуже обмежені можливості покриття високого споживання.

Як повідомляється, споживання зростало протягом усього тижня разом із підвищенням температури повітря. Найвищим за чотири робочі дні воно було у четвер, 3 серпня.

«У четвер, пік споживання був на 4% більшим, ніж у середу і зафіксований о 21:30. Для енергосистеми це потужність кількох теплових енергоблоків, які мають додатково включатися», – йдеться у повідомленні.

В Укренерго зазначили, що це найважчі для енергосистеми години, оскільки через масштабні ремонти на багатьох електростанціях можливість залучати додаткові потужності суттєво обмежена.

У відомстві нагадали, що спека найближчими днями посилиться, тому дуже важливо економно використовувати електроенергію. Це дозволить знизити навантаження на енергосистему та дати час енергоблокам завершити необхідні ремонти.

Як економно споживати електроенергію:

  • охолоджувати приміщення не нижче 23 С;
  • вимикати потужні електроприлади або користуватися ними по черзі;
  • переносити користування електроприладами на ранкові або нічні години;
  • вимикати світло, виходячи із приміщення.

Нагадаємо, 4, а також 5-6 серпня практично у всіх регіонах України буде сильна спека, подекуди до +39 градусів. Дощі очікуються лише у західних областях.

Раніше у чотирьох областях України оголошували надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: