Росія збільшила свої витрати на армію на 280% – Reuters

Читать на русском
Зазначається, що за два місяці окупанти витратили на війну понад 40% від запланованих річних асигнувань на армію.
Фото: Getty Images

Військові витрати росії у січні-лютому цього року збільшились на 282% порівняно з аналогічним періодом 2022-го.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані казначейства країни-терориста.

Як невдачі у війнах сприяли зміні влади в росіїЯкі події сприяли зміні влади у росії у різні періоди історії – на інфографіці від Слово і діло.

За перші два місяці 2022 року росія витратила на «оборону» 525,4 млрд рублів. При цьому лише за січень цього року рашисти направили на армію близько 1,18 трлн рублів бюджетних коштів, а в лютому - 822,4 млрд рублів.

Сумарно військові витрати росії за перші місяці 2023 перевищили 2 трлн рублів (приблизно 26 млрд доларів). Це становить понад 40% від офіційно запланованих витрат на «оборону» на весь 2023 рік.

Зазначається, що журналісти публікують дані лише за січень-лютий у зв'язку з тим, що російський Мінфін ще не розкрив інформацію щодо військових витрат за березень та квітень.

Дані також показали, що дефіцит бюджету росії з січня по квітень становив 3,4 трлн рублів у порівнянні з профіцитом в 1,2 трлн рублів у 2022 році.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія втратила майже 200 тисяч військових, а також тисячі танків та бойових машин.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що росія втратила більшість своїх можливостей у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: