Доходи падають, витрати на війну зростають: дефіцит бюджету рф збільшився до рекордного рівня

Читать на русском
Дефіцит російського бюджету збільшився до рекордного рівня в грудні в 56 млрд доларів через падіння доходів від експорту нафти та збільшення витрат на війну.

Дефіцит федерального бюджету росії збільшився до рекордного рівня у грудні – 3,9 трлн рублів (56 млрд доларів) – через падіння доходів на тлі обмеження експорту нафти та зростання витрат на війну проти України.

Це розрахунки агентства Bloomberg, що ґрунтуються на попередніх урядових даних.

Таким чином, дефіцит за весь рік становив близько 3,3 трлн рублів, що призвело до скорочення профіциту за 11 місяців року.

Як змінювався обсяг дефіциту держбюджету УкраїниЯк змінювався граничний та фактичний обсяг дефіциту держбюджету України – на інфографіці Слово і діло.

Попередні дані показали, що витрати росії за рік зросли більш ніж на третину, порівняно з довоєнними прогнозами. Дохід від високих цін на нафту, газ та інші експортні сировинні товари у першому півріччі допоміг компенсувати зростання витрат, але зараз ця тенденція змінюється.

Ціни на російську нафту впали після введених обмежень, і уряд уже почав скорочувати або відкладати невійськові витрати та обговорювати підвищення податків, щоб допомогти покрити бюджетний дефіцит.

Однак, зазначає агентство, фінансове становище росії все одно залишається сильним завдяки рокам жорсткої політики, що передувала вторгненню.

Нагадаємо, за дев'ять місяців росія витратила на війну проти України чверть свого бюджету.

У найближчі два роки володимир путін планує значно збільшити витрати на військові потреби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: