Вчителям доведеться повернути гроші, отримані через «єПідтримку» – МОН

Читать на русском
Українських педагогів попередили, що їм потрібно повернути отримані через програму єПідтримка гроші – 6500 гривень.
Фото Слово і діло

Міністерство освіти повідомило педагогам про необхідність повернути 6500 грн, виданих після 24 лютого 2022 року через програму «єПідтримка» (якщо вони їх отримували).

Про це проінформувала пресслужба МОН у Telegram, посилаючись на рішення уряду.

У Раді розповіли, коли планують підвищити зарплати вчителямВ Україні заробітні плати педагогам влада зможе підняти не раніше, ніж після завершення війни.

Як повідомляється, «єПідтримка» на початку повномасштабного вторгнення росії була швидким рішенням уряду, щоб надати допомогу громадянам у зв'язку із втратою заробітної плати.

У міністерстві наголосили, що допомогу могли отримати лише ті особи, які працювали на умовах трудового договору та не в бюджетних установах.

«Працівники сфери освіти не підпадали під цю категорію, адже вони не втрачали роботу та продовжували отримувати заробітну плату з бюджету. Проте деякі з них подали заявку на виплату 6500 грн через програму «єПідтримка», – йдеться у повідомленні.

Наразі урядом ініційовано повернення неправомірно отриманих коштів працівниками бюджетних установ, у тому числі і зі сфери управління МОН.

«Тому МОН надіслало інформаційні листи керівникам закладів, установ, підприємств, що належать до сфери його управління, про необхідність повернення коштів співробітниками», - додали в міністерстві.

Нагадаємо, із серпня в Україні почнуть перевіряти ВПО. Деякі можуть втратити виплати, якщо не пройдуть перевірку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: