Можливі провокації біля кордонів НАТО: Подоляк висловився щодо «вагнерівців» у Білорусі

Читать на русском
Росія може використати бойовиків ПВК Вагнера для провокацій біля кордону Польщі та країн Балтії.
фото ОПУ

Найманці ПВК «Вагнера», яких перекинули до Білорусі, не зможуть довго бути без діла. До кордонів України вони, швидше за все, не прориватимуться. А ось провокації біля кордонів Польщі та країн Балтії цілком можливі.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у своєму Twitter у суботу, 22 липня.

У рф тривають переговори щодо майбутнього ПВК «Вагнер» – британська розвідкаВ росії минула розгубленість через спробу заколоту ПВК Вагнер. Наразі формуються домовленості щодо майбутнього найманців.

«Зрозуміло, що найманці «Вагнера» не зможуть сидіти без роботи в наметових містечках у Білорусі: для підтримки боєздатності їм потрібна регулярна участь у бойових діях та «солодкі» фінансові потоки. У цьому питанні простір для маневрів у Пригожина невеликий», – написав він.

На його думку, найманці навряд чи надсилатимуть свої ДРГ до кордонів України, оскільки на них там чекають українські прикордонники та укріплені рубежі.

«Інша справа – прикордонні території Польщі та країни Балтії, зокрема такий спокусливий для росії Сувальський перешийок», – заявив радник голови ОПУ.

Подоляк висловив думку, що гібридна агресія росії щодо НАТО за допомогою «сірих чоловічків» якнайкраще відповідає стратегії підвищення ставок для тиску на союзників, щоб вплинути на підтримку України.

А неготовність країн НАТО дати відсіч росії сприймається Москвою як «живильна сила для провокацій», додав він.

Нагадаємо, після невдалого бунту Пригожина «вагнерівці» і сам ватажок ПВК перебралися до Білорусі. У ДПСУ повідомили, що зараз у Білорусі вже майже 5 тисяч найманців ПВК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: