Заарештовано майно екснардепа Новинського: у списку 30 газових свердловин

Читать на русском
Заарештовано майно олігарха Новинського на суму понад 3,5 млрд гривень. У списку корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин.
LIGA.net

Заарештовано майно колишнього народного депутата, проросійського олігарха Вадима Новинського на суму понад 3,5 млрд гривень.

Про це повідомляють СБУ та Офіс генерального прокурора.

Рада-404: кого з нардепів та чому достроково позбавили мандата під час війниЗа час повномасштабної війни 23 народні депутати достроково втратили мандат. Хто та чому – на інфографіці.

Список заблокованих активів включає корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива.

«Під час розслідування встановлено, що бізнесмен після застосування до нього персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій здійснив перереєстрацію підприємств, що належать йому, на підконтрольних осіб. Це іноземці, які мають безпосередній зв'язок із державою-агресором. Реєстраційні дії він вчинив за сприяння приватних нотаріусів та державних реєстраторів, особи яких вже встановлені. Таким чином, бізнесмен намагався уникнути блокування своїх активів, у тому числі підприємств газодобувної промисловості», – розповіли в ОГП.

У кримінальному провадженні за ст. 111-2 (допомога державі-агресору), співробітники Служби безпеки провели обшуки в офісах підприємств, а також за місцями роботи та проживання фігурантів.

У ході обшуків виявлено документи, печатки компаній-нерезидентів та прокремлівську релігійну літературу.

Нагадаємо, 8 липня минулого року Верховна рада достроково позбавила Новинського депутатського мандата. За кілька днів до цього він заявив, що ухвалив рішення скласти повноваження, щоб «зосередитися на гуманітарних проєктах та служінні церкві».

25 січня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо персональних санкцій проти десяти представників церкви. У списку був і Новинський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: