«Унікальна операція»: ЗСУ розкрили подробиці звільнення Старомайорського

Читать на русском
Операція з деокупації Старомайорського була багато в чому унікальною, оскільки українські воїни звільняли село в умовах тотального мінування. Про це заявив представник ЗСУ Валерій Шершень.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Операція Сил оборони з деокупації населеного пункту Старомайорське була багато в чому унікальною, оскільки ЗСУ звільняли село в умовах тотального мінування.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

Гвардія наступу показала штурм позиції окупантів на Запорізькому напрямкуГвардія наступу атакує російських окупантів на півдні України. Українські бійці показали, як штурмують позиції ворога на Запорізькому напрямку.

За його словами, розмінуванням села займалися майже всі підрозділи – від інженерів та саперів до воїнів Сил спеціальних операцій.

«Наші військові зіткнулися з тотальним мінуванням, коли перейшли за середину села Старомайорське на південну околицю. Росіяни мінували все, що тільки можливо, навіть наші фахівці із СЗГ були спантеличені, наші інженери мали багато роботи, а сапери вдавалися до різних хитрощів при розмінуванні...Це унікальна операція, штурмовики, де бачили міни, перев'язували їх червоними пов'язками, маркували скотчем», – сказав Шершень.

Він зазначив, що звільнення Старомайорського відкриває можливість подальшого просування ЗСУ.

«Наступна ціль – вийти на «лінію Суровікіна». Це комплекс інженерних споруд, мережа траншей, мінних загороджень. Її вважають основною у обороні ворога. При такому натиску ніхто не сидітиме перед укриттями. Росіяни будуть змушені ховатися і сидіти за цими укриттями», – заявив речник ЗСУ.

Нагадаємо, інформацію про звільнення Старомайорського було підтверджено президентом Володимиром Зеленським увечері 27 липня.

Раніше в Генштабі повідомили, що багато російських десантників відмовилися воювати за Старомайорське і пошкодили свою військову техніку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: