Два кораблі відмовилися зайти в порт Ізмаїла після атаки рф

Читать на русском
Два судна, що прямували до порту Ізмаїл під завантаження, відмовилися швартуватися після недавньої атаки росіян.
фото АМПУ

Минулої доби вже два судна, що прямували в порт Ізмаїл під завантаження, відмовилися швартуватися після недавньої атаки росіян.

Про це повідомив представник Одеської залізниці на нараді під керівництвом заступника директора департаменту комерційної роботи Укразалізниці Валерій Ткачов, передає Інтерфакс-Україна у четвер, 3 серпня.

Удари по голодуючим у світі: як росія знищує морську інфраструктуру УкраїниРосія почала активно знищувати портову інфраструктуру України, аби позбавити можливості експортувати продовольство. Докладніше про атаки – на інфографіці.

За його словами, зараз налагоджується робота щодо вивантаження зернових вантажів, але є певні проблеми.

«За добу два капітана відмовилися пришвартуватися у зв'язку з подіями, які були... Усі про них знають», – сказав представник Одеської залізниці.

За даними програми для моніторингу військово-морського руху Marine Traffic, сьогодні в порту Ізмаїл знаходиться 117 суден. Очікується ще 20 кораблів, 21 судно вирушає найближчої доби.

Нагадаємо, в ніч проти 2 серпня росія атакувала порт Ізмаїл іранськими ударними безпілотниками. Було знищено 40 тисяч тонн зерна, на яке чекали країни Африки, Китаю та Ізраїлю.

Постраждали цивільні об'єкти: портова інфраструктура, складські приміщення, зернові термінали, близько 10 житлових будинків, 15 квартир, будинки готелів та офісу Українського Дунайського пароплавства, навчальний заклад.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: