Удар по порту Ізмаїла: ЗМІ повідомили, що один із російських дронів міг впасти в Румунії

Читать на русском
Один із дронів-камікадзе, які атакували порт Ізмаїла в ніч проти 2 серпня, міг впасти на території Румунії. За даними ЗМІ, під час атаки в комуні Чеаталкіой чути звуки польоту дронів, а деякі жителі бачили падіння одного з них.
Фото: AFP

Один із російських дронів-камікадзе, які атакували порт Ізмаїла в ніч проти 2 серпня, міг впасти на території Румунії.

Про це повідомляє портал Digi24.

Удари по голодуючим у світі: як росія знищує морську інфраструктуру УкраїниРосія почала активно знищувати портову інфраструктуру України, аби позбавити можливості експортувати продовольство. Докладніше про атаки – на інфографіці.

Після атаки мер комуни Чеаталкіой у Тулчі Тудор Чернега розповідав, що багато жителів чули звуки дронів і бачили падіння одного з них.

Зазначається, що безпілотники могли перетинати повітряний простір Румунії, щоб спантеличити українську ППО. Водночас очевидці повідомляли, що один із дронів упав у лісі на території комуни.

Мер розповів, що практично одразу після події було організовано пошуки, але залишків дрону не знайшли.

«Місцеві жителі кілька разів казали мені, що дрони пролетіли прямо над будинками в Чеаталкіой. Страх був дуже великий. Дрона, що розбився, виявлено не було. Є свідчення місцевих жителів, моряків, що у лісі впав дрон. Було зроблено пошуки, але нічого не було знайдено», – сказав Чернега.

Нагадаємо, росія атакувала порт Ізмаїл іранськими ударними безпілотниками. Було знищено 40 тисяч тонн зерна, на яке чекали країни Африки, Китаю та Ізраїлю.

Постраждали цивільні об'єкти, портова інфраструктура, складські приміщення, зернові термінали, близько 10 житлових будинків, 15 квартир, будівлі готелів та офісу Українського Дунайського пароплавства, навчальний заклад.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: