У Харківській ОВА повідомили, чи буде оголошено евакуацію з Куп'янського району

Читать на русском
У Куп'янському районі ситуація складна, але контрольована. Питання евакуації залежить від обставин на фронті.
фото ХОДА

У Куп'янському районі зараз мешкає 12 тисяч осіб. Ситуація складна, але контрольована. Поки що потреби в обов'язковій евакуації немає.

Про це розповів голова Харківської ОДА Олег Синєгубов у ефірі телемарафону у середу, 2 серпня.

У ЗСУ пояснили, чому складно збивати дрони на ХарківщиніХарків та Харківська область розташовані дуже близько до росії, тому не всі повітряні цілі ППО може збити ще на підльоті.

«З Куп'янської громади у нас поки що немає евакуації. Раніше ми евакуювали дітей із тих населених пунктів, які перебувають на кордоні, де фактично велися активні бойові дії. По Вовчанській громаді ми вже завершили евакуацію 186 дітей. Загалом, якщо брати Куп'янський напрямок, там мешкає зараз 12 тисяч осіб, із них 546 – діти», – сказав голова ОДА.

За словами Синєгубова, питання евакуації залежить від обставин на лінії фронту. Наразі ситуація складна, але контрольована.

Він додав, що росіяни продовжують обстрілювати населені пункти Куп'янської громади, зокрема керовані авіабомбами. Але мешканці відмовляються від евакуації. Загалом за тиждень може виїхати до десяти осіб.

Глава ОВА нагадав, що на Куп'янському напрямку ворог відновив свої наступальні штурмові дії на позиції бійців ЗСУ.

Нагадаємо, у ЗСУ спростували інформацію про втрату трьох населених пунктів на Куп'янському напрямку. А британські розвідники пояснили ціль наступу росіян у напрямку Куп'янська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: