У ЗСУ пояснили, чому складно збивати дрони на Харківщині

Читать на русском
Харків та Харківська область розташовані дуже близько до росії, тому не всі повітряні цілі ППО може збити ще на підльоті.
фото Суспільне Харків

Сили ППО не завжди можуть збити всі випущені «Шахеди» по Харкову та області, оскільки місце пуску в рф знаходиться дуже близько до місць прильоту.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Атаки іранських дронів: скільки «шахедів» збивають сили ППОДинаміка знищення іранських дронів-камікадзе в Україні з вересня минулого року – на інфографіці.

Він нагадав, що цієї ночі до Харкова долетіли п'ять іранських дронів.

«І знову ж таки є питання – начебто вчора збили, позавчора не збили. Така ситуація, як із балістичним озброєнням та артилерією. Чим ближче до місця влучання місце пуску, тим більше у ворога шансів вчинити свої злочинні дії», – сказав він.

Ігнат звернув увагу, що Курська область росії, звідки запускають дрони, дуже близько до Харківщини, фактично це прифронтовий регіон.

«Не завжди вдається знищувати, особливо вночі. Ворог несподівано завдає ударів. Тому іноді результати не зовсім втішні щодо збивання тієї чи іншої повітряної цілі», – сказав речник ПС ЗСУ.

За його словами, загальний відсоток збиття БПЛА нашою ППО залишається близько 75%. Але ворог нарощуватиме виробництво безпілотників, росіяни мають поставки з Ірану, крім того – збирають їх на своїй території.

Нагадаємо, у ніч на 1 серпня росіяни атакували Харків дронами-камікадзе, у місті лунали вибухи, спалахнула пожежа. Внаслідок атаки було пошкоджено навчальний заклад у Салтівському районі та будівлю на території спорткомплексу у Шевченківському районі. Отримав поранення та був госпіталізований 63-річний охоронець.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: