В ОПУ розповіли про очікування від саміту з питань миру у Саудівській Аравії

Читать на русском
На зустрічі 5-6 серпня в Джидді Україна хоче погодити час, місце і порядок денний Саміту миру.
armyinform.com.ua

На зустрічі політичних радників у Саудівській Аравії 5-6 серпня має бути узгоджена «філософія» формули миру, а також визначено час, місце та порядок денний майбутнього Саміту миру.

Про це у Facebook написав заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Жовква нагадав, що перша така зустріч у форматі радників з національної безпеки та політичних директорів відбулася 24 червня, але зараз кількість учасників збільшиться більш ніж удвічі – з 15 до 40. До того ж буде залучено додаткові країни Глобального Півдня.

«А головне – проводимо таку зустріч на Близькому Сході, що повністю руйнує наратив росії про підтримку України виключно країнами Колективного Заходу», – додав чиновник.

«За результатами запланованих консультацій плануємо щонайменше: узгодити філософію 10 пунктів української Формули миру (більшість держав вже висловили свою позитивну оцінку, та внести окремі конструктивні пропозиції, які сприятимуть виробленню єдиного підходу); опрацювати модальності проведення майбутнього Саміту Формули миру на рівні лідерів, зокрема час, місце і порядок денний», – розповів Жовква.

Бонусом, за його словами, стане те, що українська делегація зможе провести багатосторонні та двосторонні переговори із більш ніж 30 делегаціями провідних країн Європи, Азії, Африки, Близького Сходу та Латинської Америки.

Нагадаємо, 5-6 серпня у Джидді пройде зустріч, присвячена питанням миру в Україні. На саміт було запрошено близько 30 західних країн, що розвиваються, включаючи Індію, Бразилію, Індонезію, Єгипет і Мексику.

Росія на зустріч не запрошена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: