Провідник перевозив ухилянтів за кордон у вентиляційній системі пасажирського вагона – СБУ

Читать на русском
Провідник поїзда Запоріжжя – Перемишль за 2,5 тисячі доларів перевозив ухилянтів за кордон у вентиляційній системі пасажирського вагона.
Фото: СБУ

Затримано співробітника «Укрзалізниці», який перевозив ухилянтів від мобілізації за кордон у вентиляційній системі пасажирського вагона.

Про викриття схеми повідомила СБУ.

Мобілізація в Україні у 2023: кого мобілізують і що потрібно знатиПосилення мобілізації в Україні у 2023 році залежить від декількох факторів, а зміни в мобілізаційному процесі, швидше за все, все ж таки з'являться

Так, затримали провідника поїзда Запоріжжя – Перемишль: «Щоб приховано вивозити своїх клієнтів за межі України, посадовець обладнав спеціальну схованку у вентиляційній системі купе провідника. У цій замкненій технологічній порожнині ухилянти мали ховатись під час проходження прикордонного паспортного контролю. За один рейс у схованці могла поміститись одна людина у «згорнутому» стані», – розповіли правоохоронці.

Втекти таким чином за кордон ухилянтам коштувало близько 2,5 тисяч доларів – все залежало від терміновості та розкладу руху поїзда.

Провідника затримали на пункті пропуску «Мостиська-2» на спробі незаконного вивезення військовозобов'язаного за кордон. Чиновнику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Нагадаємо, у березні правоохоронці повідомили, що їм вдалося ліквідувати три схеми ухилення від мобілізації – у Києві, а також у Львівській та Закарпатській областях.

За допомогу ухилянтам також було затримано офіцера одного з харківських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та військового територіальної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: