«Не дай боже»: Лукашенко сподівається, що йому не доведеться застосовувати ядерну зброю

Читать на русском
Лукашенко знову заявив, що Білорусь воювати не хоче, і він сподівається, що застосовувати ядерну зброю йому не доведеться.
Фото: mirtesen.ru

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко сподівається, що йому не доведеться застосовувати розміщену в його країні російську ядерну зброю.

Диктатора цитує Белта.

Два диктатори: як часто з початку вторгнення в Україну контактували путін і ЛукашенкоПутін і Лукашенко з початку повномасштабного вторгнення в Україну провели 12 телефонних розмов, 2 онлайн-засідання та більше двох десятків особистих зустрічей.

«Ядерна зброя – це безпека... Не дай боже доведеться використовувати цю зброю. Я таки сподіваюся, цього не буде», – заявив Лукашенко.

За його словами, розміщена в Білорусі ядерна зброя – це, перш за все, «фактор стримування агресивних проявів» щодо республіки.

Лукашенко заявив, що Мінськ «зброєю не брязкає», але готується будь-якої миті захистити свою країну. «Ми люди мирні. Ми навоювалися за свою історію… Я не хочу, щоб мій народ, особливо при мені, воював», – додав він.

Нагадаємо, наприкінці липня американська розвідка отримала дані про те, що російська тактична ядерна зброя вже розміщена у Білорусі.

В українській розвідці вважають, що її розміщення там більше використовуватиметься для шантажу, а щодо безпеки для України цей факт нічого не змінює.

Раніше Лукашенко говорив, що у нього не буде «жодного вагання» щодо застосування ядерної зброї у разі агресії проти Білорусі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: