У Повітряних силах розповіли, як підсилюватимуть ППО до холодів

Читать на русском
Система ППО України до нового опалювального періоду буде більш підготовленою та посиленою, запевнили у ЗСУ.
MIM-104 Patriotфото Вікіпедія

Україна планує підготуватися до осені та зими, та вдосконалити систему ППО. Насамперед буде посилення мобільними групами, також замінять майже весь радянський парк техніки на західні системи.

Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат в інтерв'ю РБК-Україна.

Системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS: чим відрізняютьсяЩо спільного та чим відрізняються системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS – на інфографіці.

За його словами, очікується, що система протиповітряної оборони України до нового опалювального періоду буде більш підготовленою та посиленою.

Насамперед, уточнив Ігнат, йдеться про мобільні вогневі групи, оскільки 10-15% збитих повітряних цілей ворога, іноді й 30%, припадає саме на них.

Другий момент – заміна старого озброєння на більш сучасні системи.

«Так, ми втрачаємо сьогодні потенціал старого радянського озброєння, тому що, з одного боку, виходить з ладу техніка, з іншого – і радянських зенітних ракет стає менше… Але ми посилюємося західними системами, яких хоч і менше, але вони значно ефективніші», – розповів Ігнат.

Насамперед йдеться про системи Patriot та SAMP-T, які можуть збивати балістичні ракети. За словами спікера ЗС ЗСУ, Patriot вже продемонстрував це збивши «Кинжал», а SAMP-T ще треба перевіряти у бойових умовах. Сюди ж йдуть системи NASAMS та Iris-T – разом це чотири комплекси, які будуть основою ППО Повітряних Сил у майбутньому.

«Далі ППО Сухопутних військ типу Gepard - це зенітні гармати, які можуть в автоматичному режимі теж знищувати цілі, що дає дуже ефективну роботу... Крім того, французький Crotale», – зазначив представник Повітряних сил.

За словами Ігната, це основні засоби, які будуть замінювати ППО Сухопутних військ.

Нагадаємо, Ігнат спрогнозував, чи можливі нові атаки росіян на енергосистему України цієї осені. Також він розповідав, чому ППО не може збивати ворожі цілі подалі від житлових будинків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: