Зеленський у зверненні пообіцяв відповідь на російський ракетний терор

Читать на русском
Президент звернувся до нації наприкінці 513 дня війни. Зеленський назвав удари рф по інфраструктурі Одещини та вбивства українських дітей на Донеччині абсолютним злом.
Фото: Офіс президента України

З початку тижня лише на території Одеської області від російського терору постраждали понад 20 людей. Серед них двоє дітей.

Такими даними у своєму вечірньому зверненні поділився президент Володимир Зеленський.

На Донеччині від удару російської артилерії сьогодні загинули дівчинка 2007 року народження та хлопчик – 2013 року народження. У Чернігівській області, у селищі Гончарівське, вбито двох жінок.

«Лише абсолютне зло може завдавати таких ударів. Буде відповідь. Крім цього, буде ще більше консолідації світу для захисту та для спільних дій, ще більше енергії заради перемоги, ще більше прагнення справедливості, справедливого покарання росії за всі злочини цієї війни. І таке покарання буде», – сказав Зеленський.

Головне із вечірнього звернення президента:

  • Провів засідання Ставки. Детально розібрали питання захисту міст та громад, наших портів від російських ударів. Були докладні доповіді військових, розвідок, прикордонників щодо ситуації на передовій. І не лише на ключових напрямках активних дій, а й загалом щодо кордону, щодо ймовірниого розвитку ситуації. Забезпечення боєприпасами – також тема постійної уваги.

  • На вечір заплановані переговори із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Чорноморський регіон, продовольча безпека та інші важливі теми.

  • Провів нараду щодо одного з найважливіших компонентів державної політики України – політики героїв. Політики щодо наших ветеранів. Україна не тільки переможе у цій війні, а й виграє таке життя, яке буде гідним героїв, які за нього борються. Вдячний усім, хто почав розробляти разом із нами деталі української трансформації після цієї війни.

  • І ще одне. Вдячний кожному та кожній, хто захищає українське небо по всій країні. Повітряним силам, нашим льотчикам та зенітникам, мобільним вогневим бригадам. Кожному підрозділу ППО всіх родів та видів військ. Дякую!

Нагадаємо, вчора Зеленський доручив прем'єр-міністрові Денису Шмигалю знайти заміну голові Мінкульту.

Раніше віце-прем'єр Михайло Федоров заявив, що президент хотів би створити у Криму українську «Кремнієву долину».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: