Санлікар розповів, як готуються на випадок можливого теракту на ЗАЕС

Читать на русском
На випадок можливого теракту рф на Запорізькій атомній електростанції поповнюються та оновлюються запаси калію йодиду, і не тільки.
скрін з відео

В Україні на випадок можливого теракту росіян на Запорізькій атомній електростанції поповнюються та оновлюються запаси калію йодиду. Також продовжується робота над національним протоколом лікування гострої променевої хвороби.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону у четвер, 27 липня.

Американські ядерники оцінили наслідки «найгіршого сценарію» на ЗАЕСНавіть найгірший сценарій розвитку подій на Запорізькій АЕС не буде становити радіологічної небезпеки для населення, вважають в Американському ядерному товаристві.

«Щодо загальних рекомендацій, які є, то ми протягом минулого та поточного року й зараз фокусуємось на заміні певних партій калію йодиду. Тому що ми розуміємо, що перші партії заїхали ще торік із обмеженим терміном придатності», – сказав Кузін.

За його словами, у разі катастрофи на Запорізькій АЕС рішення щодо евакуації прийматиметься ситуативно, залежно від прогнозу щодо руху радіаційної хмари.

Кузін також повідомив, що у більшості областей було проведено ситуаційні навчання, щоб протестувати нашу систему надання швидкої допомоги, екстреної медичної допомоги, медицини катастроф та системи радіаційного моніторингу.

Крім того, Україна отримала від партнерів велику кількість протоколів, які дозволяють застосовувати сучасні методи лікування гострої променевої хвороби. При цьому МОЗ оновить національний протокол лікування гострої променевої хвороби.

Нагадаємо, експерти МАГАТЕ виявили на майданчику Запорізької атомної електростанції протипіхотні міни. На початку липня голова ГУР Буданов заявив про зниження загрози на Запорізькій АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: