Зеленський у зверненні прокоментував арешт військкома Борисова та скандал із нардепом Арістовим

Читать на русском
Мільйони українців, українок день за днем, добу за добою максимально зосереджені на одному. Не на собі, не на своїх якихось там бажаннях, а на захисті держави й життя. Але, на жаль, деяким особам здається, що війна десь там, десь далеко від них.
Офіс президента

Коли українці роблять усе можливе й неможливе для перемоги, будь-яке внутрішнє зрадництво викликає лють. Ніхто не пробачить ані депутатам, ані суддям, ані «воєнкомам» чи будь-яким іншим посадовцям протиставлення себе державі.

Про це президент Володимир Зеленський повідомляє у своєму зверненні.

«Мільйони українців, українок день за днем, добу за добою максимально зосереджені на одному. Не на собі, не на своїх якихось бажаннях, а на захисті держави й життя. Але, на жаль, деяким особам здається, що війна десь там, десь далеко від них. Ніби купол Верховної Ради, чи стіни якихось там кабінетів, чи перелік якихось повноважень можуть закрити від реальності», - заявив Зеленський.

За його словами, ніхто з українців не пробачить ані депутатам, ані суддям, ані «воєнкомам» та чиновникам протиставлення себе державі. Для будь-яких державних посадовців – це зрада державних принципів, це зрада інтересів суспільства.

«Я хочу, щоб мене зараз почули всі депутати, усі посадовці. Ви повинні працювати в Україні та заради інтересів українського народу. Я вдячний тим депутатам, які дійсно займаються інтересами держави. А ті, хто думає, як би побільше часу провести за кордоном, та шукають собі «вигідні» відрядження, щоб можна було їх поєднати з бізнесом, з друзями чи «пляжами», – вас таких не буде», - додав президент.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Я вдячний за сьогоднішній пакет допомоги: артилерія, ракети для «Хаймарсів», «Петріотів», «Насамсів», дрони й багато всього іншого. Дякую, Америко!

  • Ми обговорили з Ріші Сунаком можливі кроки, можливу кількість батарей ППО. Сполучене Королівство може стати тим лідером, чия допомога системами ППО гарантуватиме реальну безпеку.

  • Провів сьогодні й підготовчу нараду – перед першим засіданням Ради Україна – НАТО, яке відбудеться вже завтра. Консультації щодо питання саме безпеки в Чорному морі – наших портів та нашого зернового експорту. Вже почали й підготовку – разом з Альянсом – підготовку плану взаємосумісності.

  • Друга нарада з урядовцями та представниками Верховної Ради України – щодо європейської інтеграції, необхідних кроків, саме тих рішень, які мають бути ухвалені, щоб дати старт переговорам про членство України у Євросоюзі.

  • Сьогодні відбулася хоч і непублічна, але все ж стратегічно важлива подія: урядовці представили результати першого року армії дронів. Вже не проєкту, а реальної української армії дронів.

  • Сьогодні представили мені деякі попередні результати перевірки інших «воєнкомів», окрім колишнього одеського. І невтішні результати. Звичайно, правоохоронці реалізують їх у законний спосіб, і суспільство все побачить.

  • Я підписав сьогодні два укази про нагородження наших воїнів. 649 захисників і захисниць України відзначені державними нагородами. З них 218, на жаль, посмертно.

Нагадаємо, що народний депутат від партії «Слуга народу» Юрій Арістов написав заяву про складання депутатських повноважень після скандалу з відпочинком за кордоном.

Також суд заарештував колишнього одеського військкома Борисова із правом внесення застави.

Окрім цього, суд заарештував депутата ОПЗЖ, підозрюваного у держзраді.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як змінилися для чиновників правила виїзду за кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: