У телефоні нардепа Пономарьова знайшли листування з ФСБ – ЗМІ

Читать на русском

У телефону нардепа Пономарьова, якого підозрюють у держзраді, знайшли листування зі співробітниками ФСБ.
vechirniy.kyiv.ua

Під час обшуку у народного депутата від ОПЗЖ Олександра Пономарьова, підозрюваного у державній зраді, правоохоронці виявили у його телефоні листування зі співробітниками російської ФСБ. Воно було під час перебування депутата в окупованому Бердянську.

Про це йдеться у розслідуванні проєкту «Схеми».

З листування в Telegram випливає, що Пономарьов протягом весни-літа 2022 року підтримував зв'язок із двома працівниками ФСБ – із позивним «Богун» та «Лис», домовлявся з ними про зустрічі у Бердянську та Криму й звітував про роботу своїх підприємств в окупації.

Зокрема, Пономарьов сам виступав ініціатором зустрічі із «Богуном».

Також правоохоронці виявили у телефоні листування із контактом на ім'я Віктор «Лис». За даними джерел «Схем» у правоохоронних органах – це також працівник ФСБ, підпорядкований «Богуну». Зустрічі з ним відбувалися зокрема на одному з підприємств Пономарьова в окупованому Бердянську.

31 травня минулого року нардеп надсилав «Лису» документ про роботу свого бізнесу зі словами «це за підсумками суботи проєкт пояснювальний». У «пояснювальній» йдеться, що «через проведення спеціальної військової операції повноцінну роботу холдингу Пономарьова ускладнено», «відсутні логістичні ланцюжки з постачання сировини, є втрата європейського ринку збуту». Тому доцільною, як зазначається у документі, є інтеграція підприємств холдингу Пономарьова в економіку окупованого Криму.

Сам нардеп раніше говорив журналістам, що нібито в перший день окупації міста втратив контроль над своїми підприємствами.

Але, як свідчить перехоплення телефонних розмов, ФСБ і депутат порозумілися, і Пономарьов погодився запустити роботу бізнесу.

«Схеми» також з'ясували, що компанії Пономарьова допомагали окупаційній владі проводити ремонтні роботи у місті.

Нагадаємо, 24 липня правоохоронці повідомили Олександру Пономарьову про підозру в державній зраді.

Вчора суд заарештував нардепа на два місяці без права застави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: