Масштабна тривога по Україні: повідомляється про зліт ворожих Ту-95мс

Читать на русском
Росія підняла в небо 12 літаків. Україною поширилася повітряна тривога. У західних та північних областях – ракетна небезпека.
ілюстративне фото

У росії піднято в повітря ворожі літаки Ту-95мс, які вилетіли з аеродрому Мурманської області рф. Україною поширилася повітряна тривога. У західних та північних областях – ракетна небезпека.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

Patriot, боєприпаси та далекобійні ракети: яке озброєння обіцяли Україні на саміті НАТОНову військову допомогу Україні до та під час саміту НАТО пообіцяли майже десять країн. Яке озброєння нададуть – на інфографіці.

«Група ворожих Ту-95мс (12 літаків) вилетіла з аеродрому Оленья, Мурманської області рф. Орієнтовний час виходу на пускові рубежі – 17:00. Слідкуйте за повідомленнями. У разі оголошення тривоги – прямуйте в укриття!», – сказано в повідомленні.

Майже відразу після зльоту бортів Україною було оголошено повітряну тривогу. Наразі вона поширилася і на західні області. До цього охпила північні, центральні, східні та південні області. Сирени пролунали і у Києві.

«Західні регіони – ракетна небезпека. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!... Північні регіони — ракетна небезпека… Вінниця – в укриття!», – пізніше написали у ПС ЗСУ.

Деякі Telegram-канали написали про те, що на Житомирщині було чути вибухи. Також з'явилася інформація, що на Вінниччині працює ППО.

Нагадаємо, у ЗСУ оцінили, скільки ракет залишилося в росії і які з них ще виробляють. Також повідомлялося, що окупанти почали запускати «шахеди» з нового напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: