Україна отримає новий пакет військової допомоги від США: що у списку

Читать на русском
США передадуть додаткові боєприпаси для HIMARS, ЗРК Patriot та NASAMS, зенітні комплекси Stinger, а також 32 БТР Stryker, протитанкові системи та ракети з оптичним відстеженням.
Фото: US Army

Уряд США виділив Україні нову велику партію зброї та боєприпасів.

Про це йдеться на офіційному сайті Пентагону.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

До пакету допомоги увійшло озброєння на загальну суму 400 мільйонів доларів.

Україна отримає додаткові боєприпаси для HIMARS, ЗРК Patriot та NASAMS, зенітні комплекси Stinger, а також 32 БТР Stryker, протитанкові системи та ракети з оптичним відстеженням.

Крім того, США поставлять артилерійські та мінометні снаряди, бспілотні авіаційні комплекси, прилади нічного бачення та тепловізори, запчастини та понад 28 мільйонів патронів до стрілецької зброї.

«Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні можливості для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокову допомогу в галузі безпеки», – повідомили у Пентагоні.

Нагадаємо, 19 липня США оголосили про надання нового пакету допомоги Україні на 1,3 млрд доларів.

А нещодавно США почали постачати Україні касетні боєприпаси. Ми вже розповідали, як відреагували на цей крок союзники та вороги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: