Держдеп США анонсував нову військову допомогу Україні – подробиці

Читать на русском
Очікується, що відповідний пакет допомоги буде на загальну суму до 400 мільйонів доларів. Саме про нього напередодні писали ЗМІ.
Getty Images

Сполучені Штати Америки вже найближчими днями оголосять про надання Україні партії озброєння у рамках нового пакету військової допомоги.

Про це спікер Державного департаменту США Меттью Міллер повідомив під час свого брифінгу.

У США заявили про ефективність використання Україною касетних снарядівЗастосування Україною касетних боєприпасів вплинуло на російські оборонні побудови та маневри, наголосив Джон Кірбі.

Представник Держдепу відмовився якось коментувати контрнаступ Збройних сил України, оскільки це завдання «потрібно залишити українським військовим».

«На наш погляд, Україна має все необхідне для проведення цього контрнаступу. Ми поставили їй величезну кількість військової техніки, як і наші союзники та партнери в Європі та в усьому світі. І ми продовжуватимемо це робити, так що ви можете очікувати на нові оголошення про військову допомогу найближчими днями», - наголошує Міллер.

Згідно з його словами, США разом з іншими країнами-членами НАТО продовжать «стояти разом твердо», щоб підтримувати український контрнаступ.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Україна отримає від США новий пакет військової допомоги на 400 млн доларів.

Раніше ми повідомляли, що Німеччина передала Україні нову військову допомогу з першими танками Leopard 1A5.

Також стало відомо, що літаки F-16 надійдуть в Україну, скоріш за все, до кінця року. Але у США вважають, що Україні необхідні не вони, а артилерія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: