Пентагон оголосив про надання нового пакету допомоги Україні на 1,3 млрд доларів

Читать на русском
Україна отримає чотири зенітно-ракетні комплекси NASAMS та боєприпаси до них, артилерійські снаряди калібру 152 мм, обладнання для розмінування, дрони та високоточні авіаційні боєприпаси.
Фото: building-tech.org

Уряд США підготував новий пакет військової допомоги для Збройних Сил України.

Про це повідомили у пресслужбі Пентагону.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

До нового пакету увійде озброєння на загальну суму 1,3 мільярда доларів США.

Зазначається, що Україна отримає чотири зенітно-ракетні комплекси NASAMS та боєприпаси до них, артилерійські снаряди калібру 152 мм, обладнання для розмінування, протитанкові ракети TOW, дрони Phoenix Ghost та Switchblade, а також високоточні авіаційні боєприпаси.

Крім того, США поставлять ЗСУ 150 бензовозів, 115 тактичних автомобілів для буксирування та перевезення техніки та обладнання для забезпечення безпеки портів.

У Пентагоні уточнили, що пакет допомоги надано в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), яка передбачає закупівлю озброєння у промисловості та партнерів.

Нагадаємо, нещодавно США почали постачати Україні касетні боєприпаси. Ми вже розповідали, як відреагували на цей крок союзники та недруги.

Варто зазначити, що станом на 14 червня міністерство оборони США оцінювало загальний обсяг військової допомоги Україні більш ніж у 40 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: