У Південній Кореї через паводки загинули понад 20 людей

Читать на русском
Безперервні зливові дощі призвели до зсувів зі смертельними наслідками і масової втечі жителів зі своїх будинків.
Фото: euronews.com

У Південній Кореї зливи викликали повінь і зсуви. Щонайменше 22 особи загинули.

Про це пише Reuters.

Зливи у центральній частині Південної Кореї не вщухають вже третій день поспіль. Вони викликали зсуви ґрунту, через що загинуло вже 22 людини й 14 зникли безвісти. 13 місцевих жителів отримали травми.

Сильні дощі йдуть у Південній Кореї з 9 липня. За цей час влада евакуювала майже 5 тисяч людей. Половина з них досі перебувають у тимчасових притулках.

«Накази щодо евакуацію, оголошені органами місцевого самоврядування, у різні періоди стосувалися понад 7 тисяч людей», – сказано у матеріалі.

Крім того, велика кількість домогосподарств за цей час зіткнулася з перебоями в подачі електроенергії. Негода також порушила роботу транспорту: було припинено 20 авіарейсів і припинено рух кількох регулярних поїздів, включно зі швидкісними поїздами-кулями.

У суботньому звіті також зазначалося, що близько 140 доріг залишаються непроїзними. Прем’єр-міністр Південної Кореї провів у суботу засідання уряду й закликав армію активно долучатися до рятувальних операцій, допомагаючи державним службам із мобілізацією обладнання й робочою силою.

Національне метеорологічне агентство попередило, що проливні дощі, як очікується, збережуться в деяких районах країни до неділі.

Нагадаємо, спецназівці показали евакуацію людей з окупованих територій, які затоплені в результаті підриву росіянами Каховської ГЕС.

Раніше понад 20 людей загинули у США внаслідок руйнівного торнадо.

Також повідомлялося, що через повінь у Бразилії загинули 15 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: