Зросла кількість жертв руйнівних торнадо у США

Читать на русском
Число загиблих внаслідок сильного торнадо у восьми штатах США перевищило 30 людей. Зруйновано будинки, люди залишилися без електрики.
Зруйновані будинки після торнадо в місті Літл-Рок, штат АрканзасReuters

Внаслідок потужних торнадо, що обрушилися цими вихідними на низку штатів у центрі та на півдні США, загинули вже понад 30 осіб.

Про це інформує CNN.

У неділю жителі півдня та Середнього Заходу США намагалися оцінити руйнування, заподіяні десятками торнадо, що в ніч з п'ятниці на суботу обрушилися щонайменше на сім штатів.

Жертвами стихії стали щонайменше 32 людини. Найбільше загиблих та постраждалих зафіксовано в Арканзасі, Алабамі, Індіані, Міссісіпі та Теннессі.

Tornado outbreak leaves trail of destruction in deep South and Midwest | WNTABC News

Уряд штату Міссісіпі оголосив надзвичайний стан, тривають пошуки тих, хто вижив. В управлінні з надзвичайних ситуацій штату попередили, що в міру розбору завалів кількість жертв і постраждалих може зрости.

Негода залишила на своєму шляху зруйновані житлові будинки та об'єкти інфраструктури. Без електрики залишилися 650 тисяч споживачів.

За підсумками лише однієї п'ятниці у регіоні було зареєстровано понад 50 торнадо. У зоні ризику перебувають понад 75 мільйонів людей.

Крім того, одним із наслідків негоди стали лісові пожежі. Влада Оклахоми повідомила, що кількість пожеж наблизилася до сотні. Щонайменше 32 особи отримали травми. Зруйновано понад 40 будинків.

Нагадаємо, на США обрушилися смертоносні торнадо. Це сталося через тиждень після того, як у Міссісіпі через величезний смерч загинули 26 людей.

Нагадаємо також, що інший подібний випадок стався у США у грудні 2021 року. Тоді смертоносний торнадо зруйнував будинки у 6 штатах, щонайменше 70 людей загинули.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: