Прокуратура перевіряє ексвоєнкома з Одеси, у якого знайшли в Іспанії майно на 200 млн

Читать на русском
Родичі посадовця придбали будинок в Іспанії та авто преміум-класу на суму 200 млн, хоча загальний спільний дохід не покриває цих витрат. Також, воєнком підозрюється в ухиленні від військової служби.
UBR.ua

Колишнього одеського військкома Євгена Борисова перевірять на можливе незаконне збагачення, ухилення від військової служби та перевищення службових повноважень

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону здійснює процесуальне керівництво з кримінального провадження за фактами можливого незаконного збагачення, ухилення від військової служби та перевищення службових повноважень колишнім керівником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ст. 368-5, ч. 4). (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Правоохоронці перевіряють опубліковану у ЗМІ інформацію про майно членів родини урядовця за кордоном. «У період воєнного часу родичі чиновника придбали автомобілі преміум класу, а також нерухоме майно в Королівстві Іспанія на загальну суму понад 196 млн грн, хоча офіційний загальний дохід сім'ї не покриває ці витрати», – йдеться у повідомленні.

Запити про міжнародну правову допомогу до компетентних органів Королівства Іспанії, Республіки Молдова, Румунії та Туреччини.

Крім того, перевіряються окремі факти можливого ухилення керівником Одеського обласного ТЦК від проходження військової служби – його перебування за кордоном начебто на лікуванні.

Наразі допитано понад 30 свідків, проведено 11 обшуків, 17 оглядів та тимчасових доступів, направлено 100 запитів до органів державної влади та проведено 3 податкові перевірки членів сім'ї.

Нагадаємо, після публікації у ЗМІ інформації про нерухомість Бориса в Іспанії президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному звільнити його.

Вчора стало відомо, що Борисова звільнили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: