ДБР відкрило справу щодо начальника Одеського військкомату, який заробив мільйон на «білих квитках»

Читать на русском
За оперативними даними, за винагороду посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб.
Фото: Telegram/Ігор Мосійчук

Держбюро розслідувань відкрило справу щодо начальника Одеського військкомату Євгена Борисова, який під час призову продавав «білі квитки».

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

«Працівники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час мобілізаційних заходів», - йдеться у повідомленні.

За оперативними даними, за винагороду посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб.

Зазначається, що начальник Одеського обласного територіального центру комплектування наразі відсторонений від виконання своїх службових повноважень.

«Крім того ДБР перевіряє інформацію у ЗМІ щодо невідповідних заробітку статків родини посадовця», - додали у відомстві.

Наголошується, що працівники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом зловживання посадовцем службовим становищем в умовах воєнного.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

Раніше екснардеп Ігор Мосійчук у повідомив, що начальник Одеського військкомату Євген Борисов продавав по 5 тисяч євро «білі квитки».

Джерела Цензор.НЕТ в СБУ підтвердили, що родина Борисова, а саме його мама та дружина, фактично є доларовими мультімільйонерами, і володіють розкішною нерухомістю на одному з елітних курортів Іспанії Марбелья.

Нагадаємо, на Одещині викрили групу осіб, які за гроші допомагали чоловікам мобілізаційного віку виїхати за кордон.

А президент Володимир Зеленський рекомендував головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному переважну більшість воєнкомів відправити на фронт. Замість них доцільно призначити поранених військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: