Глава ЦРУ застеріг Пригожина: путін – вищий апостол відплати

Читать на русском
Директор ЦРУ вважає, що Пригожин навряд чи уникне відплати путіна за спробу заколоту в росії. Путін, за словами Бернса, найвищий апостол відплати.
Фото: AP

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс вважає, що російський президент володимир путін намагається виграти час, поки вирішує, як вчинити з ватажком ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним.

Бернс сказав про це, виступаючи на Форумі з безпеки в Аспені, передає ВВС.

Що чекає на росію після бунту Пригожина: чотири сценарії від Atlantic CouncilПісля бунту Пригожина майбутнє росії може розвиватися за одним із чотирьох сценаріїв. Країною може продовжувати правити ослаблений путін, в рф з'явиться новий режим, буде громадянська війна або до влади прийде налаштована на реформи опозиція.

«Те, що ми бачимо, це дуже складний танець. Путін взагалі вважає помсту стравою, яку краще подавати холодною. На мій досвід, путін — вищий апостол відплати, тому я здивуюся, якщо Пригожин уникне подальшої відплати», – вважає голова ЦРУ.

«Якби я був Пригожиним, я не звільняв би свого дегустатора», – додав він.

Бернс також підтвердив, що розвідка США знала, що Пригожин готує заколот.

Нагадаємо, керівник ГУР Кирило Буданов наприкінці червня повідомив, що російська ФСБ після спроби збройного заколоту отримала завдання ліквідувати Євгена Пригожина.

Раніше президент США Джо Байден порадив Пригожину «стежити за своїм меню».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: