У ГУР розповіли, про що може говорити затримання у росії терориста Гіркіна

Читать на русском
За словами Юсова, затримання Ігоря Гіркіна може свідчити про те, що групи впливу у Кремлі перейшли до активної фази внутрішнього протистояння.
Фото: AFP

Затримання російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) може свідчити про те, що групи впливу в Кремлі перейшли до активної фази внутрішнього протистояння.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник ГУР Міноборони України Андрій Юсов.

Кадиров, Пригожин, Гіркін: що собою являють найодіозніші обличчя путінської росіїРамзан Кадиров, Євген Пригожин, Ігор Гіркін – що спільного у трьох головних критиків військового командування росії.

За його словами, до бунту Євгена Пригожина подібні процеси відбувалися у більш прихованій манері, але тепер «все почало виходити назовні».

«Пушкін дописався, Гагарін долітався, а Гіркін договорився. Можу сказати, що це добрі новини. Уся ця банка з павуками продовжує активно рухатися. Ми можемо лише побажати успіху всім учасникам процесу», – заявив Юсов.

Він також додав, що якщо відкинути убік мотиви «веж Кремля», затримання Гіркіна є парадоксальною подією.

«Справді, парадоксальна ситуація – на Москву йшов Пригожин, збивав літаки, гелікоптери, а затримують Гіркіна. Але це особливості путінського режиму. Питання не в самому Гіркіні. Що ж, отже жителі «веж Кремля» переходять в активну фазу внутрішнього протистояння. І тут точно можна сказати – «продовження слідує», – підсумував Юсов.

Нагадаємо, Гіркіна було затримано сьогодні вранці. У його квартирі працівники Слідчого комітету проводять обшук.

У листопаді минулого року Окружний суд Гааги визнав Ігоря Гіркіна винним у аварії рейсу МН17 Малайзійських авіаліній на Донбасі у 2014 році. При цьому українські правоохоронці підозрюють Гіркіна у умисних вбивствах, тероризмі, порушенні суверенітету та територіальній цілісності України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: