У росії затримали терориста Гіркіна

Читать на русском
Терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) затримали російські правоохоронці за екстремізм. Його місцезнаходження невідоме.
Фото: росЗМІ

Російські правоохоронці сьогодні, 21 липня, затримали колишнього «міністра оборони ДНР», терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Про це повідомляє російське РБК із посиланням на його адвоката.

Кадиров, Пригожин, Гіркін: що собою являють найодіозніші обличчя путінської росіїРамзан Кадиров, Євген Пригожин, Ігор Гіркін – що спільного у трьох головних критиків військового командування росії.

Співробітники правоохоронних органів забрали Гіркіна з дому близько полудня. У його квартирі працівники Слідчого комітету проводять обшук.

Затримання підтвердилаf також дружина терориста: «Сьогодні приблизно об 11:30 до нас приїхали представники слідчого комітету. Мене в цей час удома не було. Незабаром, за словами консьєржа, вони вивели мого чоловіка під руки і відвезли у невідомому напрямку. Від друзів мені вдалося з'ясувати, що моєму чоловікові висунуто звинувачення за статтею 282 КК РФ (екстремізм). Про місцезнаходження чоловіка мені нічого невідомо, на зв'язок він не виходив».

Зазначимо, у своєму Telegram-каналі Гіркін регулярно критикував хід війни росії проти України та самого володимира путіна. Днями він написав пост, в якому назвав російського президента нікчемністю та боягузливим бездарем.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Окружний суд Гааги визнав Ігоря Гіркіна винним у аварії рейсу МН17 Малайзійських авіаліній на Донбасі у 2014 році.

Українські правоохоронці підозрюють Гіркіна в умисних вбивствах, тероризмі, порушенні суверенітету та територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: