САП забрала у Держбюро розслідувань справу про Львівську митницю

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор виніс постанову про зміну підслідності у справу, яку розслідувало Держбюро розслідувань.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура забрала у Державного бюро розслідувань кримінальне провадження про зловживання під час розмитнення автомобілю на Львівській митниці і передало його до Національного антикорупційного бюро.

Таке рішення 19 травня ухвалив керівник САП Олександр Клименко, йдеться в рішенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 4 липня, повідомляє «Слово і діло».

У межах цієї справи досліджується факт імовірного зловживання службовими особами Львівської митниці пункту пропуску «Долгобичув-Угринів» під час митного оформлення вантажівки, яка була завантажена технікою. Митники оформили її як порожню. Водночас після розмитнення цей автомобіль був зупинений працівниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, які і зафіксували наявність у вантажівці техніки.

Техніку визнали речовими доказами і на неї наклали арешт. Серед техніки, зокрема, було виявлено мобільні телефони, ноутбуки, планшети, навушники тощо торгових марок Apple, Redmi, Google, Хiaomi та інших. Водій вантажівки намагався зняти арешт з вилученого майна, проте йому відмовили.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе заволодіння грошима депутатом Полтавської обласної ради. Також орган розслідує легалізацію коштів ексчиновником Державної митниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: