НАБУ розслідує ймовірну брехню в декларації заступника голови Верховного суду

Читать на русском
У Національному бюро порушили кримінальне провадження за фактом імовірних порушень у декларації голови Касаційного господарського суду.
Богдан Львов

Національне антикорупційне бюро порушило кримінальне провадження за фактом імовірного недостовірного декларування заступником голови Верховного суду, очільником Касаційного господарського суду Богданом Львовим, який нібито не задекларував квартиру у Москві.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин.

«За моїм депутатським зверненням НАБУ розпочало роботу щодо судді Богдана Львова у справі про недостовірне декларування. Йдеться про відкриття кримінального провадження та початок досудового розслідування у справі щодо заступника голови Верховного суду, голови Касаційного господарського суду», – написав він у Telegram.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» дізналися, що заступник голови ВС Богдан Львов має російське громадянство. Також вони стверджують, що через офіційний реєстр нерухомості російської федерації журналісти отримали витяг на двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе у Москві. Нею володіють навпіл – теща українського судді та його дружина Інна Львова.

По-перше, його дружина теж виявилась громадянкою рф. І цей факт суддя приховав у своїй декларації. Раніше свою частку у власності цієї квартири мав і сам український суддя Богдан Львов. Але передав її дружині, за договором дарування, укладеним 7 червня 2012 року. Записи в офіційному реєстрі нерухомості рф свідчать: правочин був засвідчений за його паспортом громадянина росії.

Раніше НАБУ почало розслідувати недостовірності у декларації фігуранта «справи Гладковського-молодшого». Також детективи розслідують можливу брехню у декларації судді КСУ Олександра Касмініна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: