Україна отримає від США додаткові 500 млн доларів на гуманітарну допомогу

Читать на русском
У USAID повідомили, що новий пакет допомоги має допомогти у задоволенні невідкладних потреб українців, які постраждали від повномасштабного вторгнення росії.
Фото: ukraine.iom.int

Уряд США надасть Україні додаткову гуманітарну допомогу на суму понад 500 мільйонів доларів.

Про це йдеться у заяві американської державної організації USAID.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Там повідомили, що новий пакет допомоги має допомогти у «задоволенні невідкладних потреб українців, які постраждали від повномасштабного вторгнення росії».

Гроші планують направити на продовольчу допомогу, медичне обслуговування, тимчасове житло, безпечну питну воду, а також багатоцільову грошову допомогу українцям, які постраждали від війни.

«Пакет також дозволить профінансувати захист – включаючи безпечні місця для жінок і дівчаток та психосоціальну підтримку – для найбільш уразливих і схильних до ризику груп населення», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, наприкінці червня стало відомо, що США виділять Україні додаткові 1,3 мільярда доларів на поновлення після російського вторгнення.

Раніше повідомлялося, що США надасть Україні новий пакет гуманітарної допомоги вартістю 205 млн. доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: