У Пентагоні назвали загальну суму військової допомоги Україні з початку вторгнення рф

Читать на русском
Міністерство оборони США оцінило загальний обсяг військової допомоги Україні у більш ніж 40 мільярдів доларів. У Пентагоні зазначили, що решта партнерів надала ЗСУ військову допомогу на 27 млрд доларів.
Фото: AP

Міністерство оборони США оцінило загальний обсяг військової допомоги Україні у більш ніж 40 мільярдів доларів.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті Пентагону.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

Там зазначили, що решта партнерів надала ЗСУ військову допомогу на 27 млрд доларів. При цьому союзники підготували утричі більше українських бійців, ніж США.

«Україні допомагають 53 країни, США у відсотковому відношенні до свого валового внутрішнього продукту посідають 13-те місце серед союзників та країн-партнерів, які підтримують Україну», – йдеться у заяві Пентагону.

В даний час увага західних країн зосереджена на постачанні засобів протиповітряної оборони, протитанкових систем та боєприпасів, а також на артилерії ближньої та далекої дії.

«Це озброєння є необхідним, оскільки українські сили наступають на добре укріплені російські позиції», – додав неназваний представник міністерства оборони США.

Нагадаємо, вчора США виділили Україні партію озброєння на 325 млн доларів. Це 40-й пакет допомоги ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше у Пентагоні оцінили готовність України до контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: