Палат представників США відхилила всі негативні для України поправки до оборонного бюджету

Читать на русском
У Палаті представників США розглядали поправки до оборонного бюджету-2024. На цьому етапі всі негативні для України поправки відхилені.
Getty Images

Палата представників США під час розгляду поправок до законопроєкту «Про асигнування на потреби національної оборони на 2024 рік» відхилила всі поправки, які передбачали припинення допомоги Україні.

Про це повідомила посол України у США Оксана Маркарова.

За інформацією посла, відхилені такі поправки:

  • про видалення із закону положення про виділення 300 млн доларів на допомогу Україні (автор Грін, за – 89; проти – 341);
  • про заборону безпекової допомоги Україні (автор Гейтц, за – 70; проти – 358);
  • про видалення із закону положення про створення центру передового досвіду в Україні (автор Грін, за – 95; проти – 332);
  • про вимогу до президента США у координації з міністром оборони та державним секретарем, розробити та подати Конгресу звіт, що містить стратегію участі США у [війні в] Україні (автори Девідсон та Клауд, за – 129; проти – 301);
  • про видалення розділу 1224 законопроєкту щодо продовження повноважень ленд-лізу для України (автор Оглез, за – 71; проти – 360);
  • про заборону на продаж чи передачу в Україну касетних боєприпасів (автори Грін, Гейтц та Массі, за – 147, проти – 276).

«Таким чином на цьому етапі допомогу Україні загалом і програму USAI зокрема – збережено, центр передового досвіду збережено, ленд-ліз пропонується подовжити на рік і кластерні снаряди не заборонено. Попереду ще голосування в цілому, голосування Сенатського NDAA, конференція палат та повторне голосування», – пояснила Маркарова.

Нагадаємо, за кілька днів до саміту НАТО США оголосили про новий пакет військової допомоги для України вартість 800 млн доларів. Він включав касетні боєприпаси, які вже були доставлені в Україну.

Раніше ЗМІ писали про побоювання європейських союзників щодо того, що військова підтримка України з боку США може знизитися через президентські вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: