В ISW оцінили наслідки пошкодження Кримського мосту

Читать на русском
Атака на Кримський міст здатна погіршити логістику російських окупантів на півдні України під час контрнаступальних дій ЗСУ.
РИА Новости

Нова атака на Кримський міст, ймовірно, матиме наслідки для російської логістики на півдні України.

Свою оцінку надали аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Який вигляд має Кримський міст після вчорашнього вибуху – супутникові знімкиНа супутникових знімках видно, що цього разу постраждала північна частина мосту з боку країни-агресора.

По-перше, йдеться у звіті, російські туристи, які втекли з окупованого Криму, ймовірно, посилили трафік та перешкоджали логістиці з півострова до тилових районів Запорізької та Херсонської областей.

По-друге, зазначають аналітики, нездатність російської влади перевести суспільство у стан воєнного часу теж матиме наслідки: потік туристів до Криму значно обмежує логістику росії на південь України у розпал контрнаступу ЗСУ.

«Міст через Керченську протоку проходить вздовж однієї з двох наземних комунікацій, що підтримують південне угруповання військ росії, а інший маршрут проходить через окуповані Донецьку, Запорізьку та Херсонську області. Цей єдиний маршрут матеріально-технічного забезпечення, що залишився, тепер є єдиною точкою для постачання великої кількості механізованих російських сил на півдні України, необхідних для відбиття українського контрнаступу», – йдеться у звіті.

Загалом, констатували в ISW, російська логістика на півдні України, ймовірно, постраждає у короткостроковій та середньостроковій перспективі.

Нагадаємо, в українській розвідці також констатували, що через пошкодження Кримського мосту у окупантів виникнуть проблеми з логістикою.

У СБУ нагадали, що норми міжнародного права, аналіз оперативної обстановки та традиції ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи супротивника. А Кримський міст є одним із транспортних коридорів військових поставок для російської армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: