Ситуація під Бахмутом: окупанти використовують один з напрямків фронту для відволікання

Читать на русском
Бійці ЗСУ змогли зайняти майже всі панівні висоти, і просування наших військ у цьому районі хоч і поступове, але щоденне.
Ілюстративне фотоГенштаб ЗСУ

На тлі успішного просування українських бійців в районі Бахмута російські окупанти активізувалися на Куп'янському напрямку з метою відвернути увагу ЗСУ.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляє Telegram.

Вона наголосила, що війська країни-агресора наступають на сході України із січня. Загарбники використовують відповідну тактику не вперше, при цьому безуспішно.

ЗСУ змінили тактику контрнаступу після втрат техніки – NYTУкраїнські військові змінили тактику ведення контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у техніці. Проте це уповільнило деокупацію територій.

«На 4 напрямках - Авдіївський, Мар'їнський, Лиманський, Бахмутський. Залежно від оперативної обстановки час від часу починає рух на Шахтарському, Куп‘янському, Сватівському», - йдеться у публікації.

При цьому, заступниця міністра оборони пояснила, чому це відбувається.

Згідно з її словами, Кремль після провалу плану захопити Київ поставив своїм військовим завдання вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

«Щойно ми перехоплюємо оперативну ініціативу і починаємо просуватись вперед, ворог одразу активізується на додаткових напрямках, щоб відволікти і відтягнути наші сили туди», - розповіла Маляр.

Аналогічна ситуація відбувається і зараз. За її словами, російські загарбники «запанікували від нашого наступу на Бахмутському напрямку».

Як зазначається, бійці ЗСУ змогли зайняти майже всі панівні висоти, і просування наших військ у цьому районі «хоч і поступове, але щоденне».

«Ворог рушив на відволікаючий Куп’янський напрямок, як вже не раз робив, але безуспішно. Ідуть бої», - розповіла Маляр.

Заступниця міністра додала, що штаби ЗСУ «працюють 24/7 і оперативно реагують на ситуацію», а українські воїни мужньо долають ці обставини та знищують ворога.

Нагадаємо, у Міноборони повідомили, що ситуація на Сході загострюється. Російські окупанти активно наступають на Куп'янському напрямку.

Раніше стало відомо, скільки кілометрів деокупували ЗСУ минулого тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: