Маляр заявила про загострення ситуації на Сході

Читать на русском
Ситуація на Сході загострюється. Російські окупанти протягом останніх двох днів активно наступають на Куп'янському напрямку.
Укрінформ

Ситуація на Сході загострюється. Російські окупанти протягом останніх двох днів активно наступають на Куп'янському напрямку.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telagram.

«Ворог два дні поспіль активно наступає на Куп‘янському напрямку на Харківщині. Ми в обороні. Ідуть запеклі бої, положення сторін змінюються динамічно по кілька разів на добу», – йдеться в повідомленні.

Маляр зазначає, що на Бахмутському напрямку українські воїни поступово рухаються вперед. Зокрема, на південному флангу довкола Бахмута щодня є просування. Водночас на північному фланзі бійці намагаються втримати зайняті позиції, адже ворог постійно атакує.

«В самому Бахмуті ми обстрілюємо ворога, ворог – нас», – додала вона.

Тоді як на Авдіївському та Мар’їнському напрямках російські окупанти продовжують наступальні дії. Наші оборонці ж продовжують їх ефективно стримувати. Там тривають гарячі бої без зміни положень.

Також писали, що станом на неділю, 16 липня, українські військові мають успіхи на Бердянському напрямку. Захисники просунулися на відстань понад кілометр.

Раніше стало відомо, що мінні поля стали найбільшою перешкодою для українського контрнаступу. Крім цього українські військові змінили тактику, щоб скоротити втрати у техніці. Проте це уповільнило деокупацію територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: