У росії підірвали автівку письменника та пропагандиста Захара Прилєпіна

Читать на русском
В суботу, 6 травня, в Нижньому Новгороді підірвали автомобіль пропагандиста та відомого путініста Захара Прилєпіна.
РИА Новости

В суботу, 6 травня, в Нижньому Новгороді підірвали автомобіль пропагандиста та відомого путініста Захара Прилєпіна.

Про це пишуть російські ЗМІ, зокрема «РИА Новости».

Відомо, що автомобіль Захара Прилєпіна підірвали на трасі в Нижньогородській області росії. Водій загинув на місці, а от Прилєпін отримав поранення. За словами російських ЗМІ він у свідомості, але перебуває у важкому стані.

Стало відомо, що під час підриву пропагандист повертався до Москви з тимчасово окупованого Донбасу. Як пишуть росіяни, 6 травня він перетнув російський кордон та дорогою зупинився поїсти в Нижегородській області. Відразу після того, як він продовжив рух, стався вибух.

«Вибух був «досить сильний», на місці утворилася воронка. У результаті підриву Прилєпін отримав поренення ніг», – розповідаю у російському РБК.

Телеграм-канал Baza стверджує, що в автомобілі також знаходилася дочка Прилепіна.

«Вона знаходилася в машині разом із водієм та Прилепіним — вони їхали до села Піонерське. Дочка вийшла з машини, а приблизно за 100 метрів стався вибух», — йдеться у дописі.

Прилєпін є членом партії «Справедлива росія», він відомий своїми українофобними настоями та великою прихильністю до російського диктатора путіна.

Нагадаємо, 2 квітня в одному із кафе російського Санкт-Петербурга стався вибух. У цей момент у закладі проходив «творчий вечір» російського пропагандиста, військового злочинця та «військора» Максима Фоміна, більш відомого як «Владлен Татарський». Від вибуху той загинув.

У росії негайно спробували звинуватити у його смерті Україну. Але в Офісі президента заявили, що ліквідація Татарського – це боротьба «павуків у банці», натякаючи, що пропагандиста вбили свої ж. Російські силовики згодом заявили, що вбивство пропагандиста Владлена Татарського нібито організували спецслужби України та російська опозиція.

Дар'ї Трепової, підозрюваної у справі про вибух, обрали запобіжний захід до 2 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: