В Азербайджані стався потужний землетрус

Читать на русском
В Азербайджані в ніч проти 4 липня стався сильний землетрус. Через сильні поштовхи жителі Баку поспішно залишили свої будинки.
Фото: apa.az

Одразу після півночі 4 липня в Каспійському морі зафіксували потужний землетрус. Через це деякі жителі Азербайджану залишили свої будинки.

Про це повідомляє центр сейсмологічної служби Національної академії наук Азербайджану.

Землетрус магнітудою в 5,5 балів за шкалою ріхтера стався у Азейбарджані. Підземні поштовхи відчули жителі Баку, Хачмазу, Губи, Сумгаїту, Сіазані та прилеглих районах.

Мешканці Баку частково вийшли на вулиці. Люди бояться повертатися до будинків після землетрусу.

Європейський середземноморський сейсмологічний центр повідомив, що епіцентр підземних поштовхів зафіксували за 80 кілометрів на північний схід від міста Хачмаз, населення якого складає понад 37 тисяч осіб. Осередок поштовхів знаходився на глибині 35 км.

Підземні поштовхи відчувалися в кількох регіонах Азербайджану, включаючи столицю Баку. Зазначається, що жителі столиці, які залишили свої будинки, знаходяться на вулицях, побоюючись повторних поштовхів.

Наразі інформації про руйнування чи жертви немає.

Нагадаємо, 19 червня у Туреччині зафіксували два землетруси за день. Раніше, на початку лютого, в країні стався потужний землетрус, який забрав десятки тисяч життів.

Також повідомлялося, що 18 червня у Франції стався сильний землетрус. В результаті є руйнування та постраждалі.

7 червня землетрус силою 5,3 балів стався у Румунії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: