37 держав разом з Україною закликали Угорщину не дискримінувати ЛГБТ-спільноту

Читать на русском
Посольства 38 держав і понад десяток культурних установ, які працюють в Угорщині, 14 липня опублікували спільну заяву із закликом до угорської влади скасувати закони, що дискримінують ЛГБТ-спільноту.
Фото: Marton Monus / Reuters

У п’ятницю, 14 липня, посольства 38 держав і понад десяток культурних установ, що працюють в Угорщині, оприлюднили спільну заяву із закликом до влади Угорщини скасувати закони, що дискримінують ЛГБТ-спільноту.

Про це йдеться у тексті заяви.

У заяві, яку підписали посольства всіх держав ЄС, окрім Польщі, а також України та США, говориться про «повну підтримку членів спільноти лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів, квірів та інтерсексуалів (ЛГБТКІ+) в Угорщині та їхніх прав на рівність і недискримінацію».

«Ми стурбовані законодавством і політичною риторикою, зокрема в Угорщині, які суперечать принципам недискримінації, міжнародному праву в галузі прав людини та людської гідності і сприяють стигматизації спільноти ЛГБТКІ+», – вказують підписанти заяви.

Також вони закликають уряди як Угорщини, так і інших держав, дотримуватись прав ЛГБТ-спільноти й захищати їх, а також «скасувати закони й політику, які їх дискримінують».

Зазначимо, спільна заява була опублікована напередодні проведення прайду в Будапешті, що є наймасовішим заходом ЛГБТ-спільноти в угорській столиці.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина продовжуватиме блокувати військову допомогу ЄС для України.

Також прем'єр-мініст Угорщини Віктор Орбан заявив, що Угорщина виступає проти плану ЄС щодо довгострокового фінансування України.

Раніше повідомляли, що Угорщина знову заблокувала транш Європейського фонду миру на зброю для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: