Найбільша нафтосервісна компанія SLB зупиняє поставки в росію

Читать на русском
Найбільша корпорація з обслуговування нафтових родовищ SLB заявила, що зупиняє постачання товарів та послуг до російської федерації.
Getty Image

Найбільша корпорація з обслуговування нафтових родовищ SLB заявила, що зупиняє постачання товарів та послуг до російської федерації.

Про це пише SLB.

Найбільша у світі компанія з обслуговування нафтових родовищ SLB заявила, що припиняє поставки продукції та технологій до російської федерації з усіх своїх підприємств через розширення західних санкцій.

«SLB надзвичайно серйозно ставиться до своєї відповідальності за дотримання законів про експортний контроль та економічні санкції, і компанія залишається солідарною з міжнародним співтовариством у засудженні та закликах до припинення війни в Україні», – йдеться у заяві.

Відомо, що ще нещодавно компанія налічувала 9 600 співробітників, які працювали на провідні російські нафтогазові компанії, такі як «Газпром нефть» і «Роснефть». Діяльність у рф приносила 5% річного доходу компанії, що становить близько 28 мільярдів доларів.

Нагадаємо, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час розмови зі спеціальним посланником ЄС наголосила на рішучості продовжувати зусилля з послаблення російської «машини війни» за допомогою санкцій ЄС.

Додамо, Рада Євросоюзу 23 червня затвердила одинадцятий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії. Нові заходи спрямовані в основному на посилення існуючих санкцій та припинення їхнього обходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: